Данашње рочиште Кецмановићима затворено за јавност

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Виши суд у Београду затворио је за јавност данашње рочиште у парничном поступку по тужби 27 чланова породица убијених у ОШ Владислав Рибникар, а против родитеља и дјечака који је починио масовно убиство.

Судија је на предлог пуномоћника тужилаца, односно чланова породица убијених, затворила данашње суђење за јавност због заштите података о здравственом стању оштећених. 

Вjештаци Ана Најм и Милена Станковић су вјештачиле чланове породице убијених и оне ће на данашњем суђењу да изнесу свој налаз и мишљење.

Прије тога судски вештак Анета Лакић, иначе члан комисије која је вјештачила малољетног извршиоца убиства К.К, навела је да су они налаз донијели на основу медицинске документације и на основу вишечасовног разговора који су водили са њим током четири дана. 

Судија је Лакић наложила да у року од 15 дана исцитира садржину писане документације на основу које су урадили вјештачење, јер, како је судија навела, у налазу и мишљењу није видљива та документација.

Лакић је вјештачила способност за расуђивање и урачунљивост дечака у тренутку масовног убиства, али она није рекла исход вјештачења, односно да ли је био урачунљив у том тренутку или не. 

Она је навела и да су током вјештачења имали увид у психијатријски извјештај од 3. маја 2023. године када је злочин почињен, а када је дјечак смјештен у психијатријску установу. 

Ову тужбу поднијело је 27 чланова породица убијених против дјечака, његових родитеља и школе у којој се масакр десио. 

Бранилац Кецмановића је током другог парничног поступка, пошто их са овим има укупно пет, рекла да мајка дјечака неће износити одбрану у парничним поступцима, те је неизвјесно да ли ће она данас присуствовати суђењу. 

Поред парничних постоји и кривични поступак, који је затворен за јавност, а у којем су, како сазнајемо, и отац и мајка негирали кривицу. 

Дјечак К.К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Он их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана