Дачић: За сада без одговора КФОР-а Београду

Танјуг
Дачић: За сада без одговора КФОР-а Београду

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да тешко може да се разговара о трајном рјешењу КиМ док се хапсе Срби и док свакодневно морају да се превазилазе различити проблеми.

Дачић је данас, уочи 11. Конгреса СПС у Београду, на питање да ли је Београд добио одговор од Кфора у вези са враћањем српских снага на КиМ казао да "до овог тренутка није упознат да је Србија добила одговор".

Коментаришући ситуацију на КиМ Дачић је оцијенио да се налазимо у једном виртуелном процесу који је прожет разним непромишљеним актима премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија, који је, како каже, очигледно највећа сметња дијалогу.

- Ви не можете да водите озбиљан дијалог о неким великим, важним питањима јер се сваког дана и сваке недјеље бавите деескалацијом и превазилажењем различитих проблема. Док су људи на барикадама, док се хапсе Срби, тешко можете да разговарате о трајном рјешењу проблема КиМ - рекао је Дачић за Тањуг.

Он је истакао да је у овом тренутку почетно питање деескалација проблема да би могли да се окрену дијалогу.

- Ми смо спремни за дијалог, имамо црвене линије, принципе, даћемо пуну подршку предсједнику Србије Александру Вучићу као странка и коалиција у одбрани наших државних интереса - рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана