Дачић: Вучић упознао цијели свијет са неподношљивим положајем Срба на Косову

СРНА
Дачић: Вучић упознао цијели свијет са неподношљивим положајем Срба на Косову

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је предсједник Србије Александар Вучић на хитној сједници Савјета безбједности УН упознао цијели свијет са неподношљивим положајем српског народа на Косову и Метохији изазваним од режима Аљбина Куртија.

Дачић је истакао да је Вучић свима показао да је Курти главна пријетња миру и стабилности и да је зато од историјског значаја вечерашњи наступ предсједника Србије, а да је на међународној заједници одговорност да заустави Куртија и обезбиједи спровођење Резолуције СБ 1244 и Бриселског споразума.

Дачић је оцијенио да је Вучић показао државнички приступ у заштити националних и државних интереса и српског народа током свог излагања на хитној сједници Савјета безбједности УН, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

"У свом излагању на хитној седници Савета безбедности УН на бриљантан начин упознао је цео свет са неподношљивим положајем српског народа на Косову и Метохији изазваним од стране злочиначког режима Аљбина Куртија", навео је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана