Дачић у Лозници: Хајризи био спреман да убије још некога

ГС
Дачић у Лозници: Хајризи био спреман да убије још некога

ЛОЗНИЦА - Убица полицајца је на српску полицију, када га је пронашла, испалио укупно девет метака, након чега је убијен.

Истакао је то министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић који се налази  у Лозници гдје је полиција у размјени ватре ликвидирала Фатона Хајризија који је у ноћи између сриједе и четвртка убио полицајца Николу Крсмановића и ранио Вјекослава И.

-То су биле две непроспаване ноћи за све нас. Биле су ангажоване све линије, полицијске станице, САЈ, хеликоптерске станице, управе граничне полиције. Па и саобраћајна полиција. Било је укључено 400 људи. Довели смо вас овде да видите како то изгледа. Пуцао је, полиција га је ликвидирала, није било могуће да се преда – нагласио је Дачић, преноси "Курир".

-  Њега је пријавио мјештанин села Трбушнице када му је тражио воду - навео је Дачић и додао да је на овом подручју било око 400 полицајца који су за њим трагали.

-Он се скривао овде јер је ту река и граница, он је тражио начин како да пређе преко реке. Када је наишла наша полиција он је испалио два хица у полицијско возило, на шта му је полиција одговорила и погодила га једним хицем -рекао је он додајући да је нападач испалио на полицију односно цијели шаржер.

Полиција га је сустигла и ликвидирала, истакао је Дачић наводећи да нападач није намјеравао да се преда.

Истакао је да је ријеч о суровом и огрезлом криминалцу.

-Ово му је пето или шесто убиство. Тиме смо се решили не само албанског тероризма, већ и међународних случајева. Нећемо имати ни према коме милост, полицијац је изгубио живот на дужности – напомиње Дачић.

Додао је да су га два дана пратили на камерама.

-Цела Лозница је била у страху. Пратили смо га на камерама, налазили смо његове трагове на оградама. Овде је његов пиштољ којим је убио полицајца. Био је спреман да убије још неког, а не само полицајце. Нажалост, сутра ћу опет доћи овде, на сахрану Крсмановића -  рекао је Дачић.

Истакао је да му је жао је због породице полицајца који је убијен.

Кажа да ће тражити од Њемачке да изручи Артана Хајризија, брата убице.

-Фатонов брат је лагао да му је овај украо документа. Он му их је послао у Србију .-рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана