Дачић: Српска - велико достигнуће српског народа

Срна
Дачић: Српска - велико достигнуће српског народа

БЕОГРАД - Предсједник Народне скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је Република Српска велика тековина српског народа и достигнуће, чега људи у Србији нису увијек свјесни.

"То је први српски ентитет створен преко Дрине и велика тековина", рекао је Дачић за телевизију "Хепи"

Дачић је нагласио да Српска није створена из неког "политичког ћеифа" српског народа већ је била одговор на цијепање Југославије.

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.  

Београд ће реаговати на депортацију Ђоковића

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић најавио је да ће Србија реаговати на одлуку власти Аустралије, која ће очигледно депортовати најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, наводећи да је такво понашање срамно и да је ријеч о политичком малтретирању.

- Свака држава има дискреционо право да некоме одбије улазак у земљу, али готово никад се није радило о познатим људима као што се сада ради о Новаку Ђоковићу. То је нешто што се ретко виђа. Генерално тај поступак је сраман и мора да има реакцију са наше стране - рекао је Дачић за телевизију "Хепи".

Он је додао и да држава има ограничено поље гдје може да реагује.

Породица најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића добила је информацију да је донијета одлука о његовом хапшењу и депортовању из Аустралије, пошто је претходно суд у Мелбурну поништио одлуку Федералне владе Аустралије о његовој депортацији и укидању визе за боравак у тој земљи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана