Дачић: Србија је независна, сама одлучује шта ради

Танјуг
Дачић: Србија је независна, сама одлучује шта ради

БЕОГРАД - Предсjедник Скупштине Ивица Дачић изјавио је данас у парламенту да је Србија независна земља, која сама одлучује шта ради, додајући да је набавка вакцина здравствено, а не геополитичко питање.

Дачић је то рекао одговарајући на питање посланице СПС Снежане Пауновић, која га је упитала како оцијењује изјаве европарламентарца Лукаса Мандла да олитика вакцинације у Србији није успјешна него опасна, који, како је рекла, показује свој анимозитет према Србији.

Мандл је то, наиме изјавио на недавној онлајн прес конференцији са извијестиоцем ЕП за Косово Виолом фон Крамон, уз оцијену да се политика вакцинације у Србији уклапа у покушаје из иностранства да се изазову сукоби унутар ЕУ, и да се она тако подијели.

“Лукас Мандл, који је из Аустрије и који је каже да је наша политика вакцинације опасна, да је то геополитика, а није медицинска ствар, наводи руске и кинеске вакцине. То бих разумео да немате став његовог премијера и шефа његове странке Себастијана Курца који је пре две недеље телефоном разговарао са Путином о томе да се у Аустрији производе руске вакцине. Како може у Аустрији да се производе руске вакцине, а у Србији не могу ни да се примају руске вакцине?”, упитао је Дачић.

Он је додао да, сходно томе, нико Србији неће одређивати шта ће да ради.

“Ми смо суверена и независна земља и, ако сте мени то питање поставили, то је мој одговор”, рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана