Дачић: Списак за хапшење Срба доказ лудости Кутријевих поступака

СРНА
Дачић: Списак за хапшење Срба доказ лудости Кутријевих поступака

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да је списак за хапшење Срба са Косова и Метохије, као и старијег сина и брата предсједника Србије Александра Вучића још један доказ не само лудости онога што ради премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, већ и показатељ колико је спреман на даље заоштравање ситуације.

Дачић је истакао да је лаж да нема тих спискова, како тврди Приштина, додајући да ти спискови потврђују да су Курти и његова клика главни узрок свих проблема, главни реметилачки фактор и пријетња миру и стабилности региона.

Он је након потписивања Протокола о сарадњи са Министарством за информисање и телекомуникације у Министарству спољних послова новинарима рекао да Курти нападом на породицу предсједника Србије и стављањем на спискове чланова његове породице желе да изврше притисак на Вучића, истичући да је то срамно и недопустиво и да Србија очекује оштру осуду међународне заједнице.

"Свесни смо да Курти жели да протера Србе и тиме оствари пречицу за решавање питања Косова и Метохије. То му свакако нећемо дозволити, а то показују и да им највише смета председник Вучић", указао је Дачић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је за Телевизију "Мост" да је списак за хапшење највиђенијих Срба и чланова породице предсједника Србије Александра Вучића састављао лично Курти, као и да Вучић не би никад тако напао ничију породицу.

Он је упозорио да овај списак директно угрожава безбједност предсједниковог брата и сина, Андреја и Данила Вучића, односно "цртање мете на чело".

Оцијенивши да је списак најбољи показатељ колико су оправдани страхови Срба на Косову и Метохији, Петковић је новинарима показао позив на саслушање који је упућен предсједнику Српске листе Горану Ракићу.

"Ракић је позив добио у јуну ове године да се обрати дирекцији за тешке злочине јер је и он био на тој листи где су и многи други Срби само зато што су на барикадама", навео је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана