Дачић: Случај са Новаком оставиће посљедице по односе Србије и Аустралије

Срна
Дачић: Случај са Новаком оставиће посљедице по односе Србије и Аустралије

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће све што се дешава са Новаком Ђоковићем у Аустралији, која га држи у притвору за мигранте, оставити посљедице на односе Србије и Аустралије.

”Новак ништа није крив, он је дошао после њиховог одобрења да дође. Овакво понашање је срамно и то треба ставити до знања Аустралији”, рекао је Дачић за РТС.

Он је навео да Новак има дипломатски пасош Србије и да није било ко, него тенисер број један у свијету и легенда.

“Заиста је неубичајено, дрско, срамотно и одвратно да се неко тако понаша према њему. Мислим да су ушли у невиђени проблем сами са собом. Новак је већ победник, зато што је очигледно да му не дају да игра и да је ово једини начин да се спречи да постане најбољи тенисер у историји света”, рекао је Дачић.

Он је рекао да не вјерује да ће премијер Аустралије послије свега доћи у Србију, нити треба, као и да је тешко да ће Аустралија прихватити било које аргументе државе Србије, када је ријеч о случају Ђоковића.

“То није никакав специјалан и специфичан случај, овде је реч о политизацији питања јер на стотине људи добија разна изузећа. Ако могу други тенисери да долазе, зашто се неко тако понаша према Новаку Ђоковићу”, упитао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана