Дачић: Сједница СБ УН отворена за јавност, Србију представља Вучић

Срна
Дачић: Сједница СБ УН отворена за јавност, Србију представља Вучић

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да ће, према информацијама које има, хитна сједница Савјета безбједности УН која је на иницијативу Београда заказана за сутра, бити отворена за јавност и да ће Србију представљати предсједник Александар Вучић.

Сматра да је веома важно да говор предсједника Вучића буде видљив и да сви разлози и аргументи због којих је Србија тражила хитну сједницу Савјета безбједности УН буду презентовани да се не би стекао утисак да Срби стално покушавају да компликују ситуацију.

-Напротив, ми се жалимо на кршење Резолуције 1244, на све оно што се дешава српском народу, на терор којем је изложен и најновија дешавања и покушај укидања динара - рекао је Дачић.

Он је навео да су постојали велики притисци да сједница буде затворена за јавност.

-У ова два дана били смо сведоци жестоких закулисних игара и притисака унутар Савета безбедности да председавајућа Гвајана закаже затворену седницу -  рекао је Дачић за РТС.

Према његовим ријечима, западне земље и земље ЕУ имају став да сједница треба да буде затворена, из само њима знаних разлога.

-Сматрамо да је то зато да не би целокупна светска јавност чула шта се дешава на простору Косова и Метохије и како би могле да се пласирају лажи - рекао је Дачић и нагласио да је све у вези са сједницом за Београд била тешка борба.

Ванредна сједница Савјета безбједности УН о ситуацији на Косову и Метохији, на захтјев Србије, биће одржана сутра у 21 час по нашем времену.

Србија је у понедјељак, 5. фебруара, предала захтјев Мисији Гвајане за сазивање ванредне сједнице Савјета безбједности УН због ситуације на Косову и Метохији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана