Дачић: Ради се о терористичком акту вехабија!

Телеграф
Дачић: Ради се о терористичком акту вехабија!

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић одржао је конференцију испред Ургентног центра у којем је повређени припадник Жандармерије који је задобио тешке повреде приликом обављања службене дужности.

Припадник Жандармерије Милош Јевремовић (34) је у самоодбрани употријебио оружје и савладао нападача, који је од посљедица рањавања преминуо.

"Непознато лице је више пута прилазило полицајцу, постављало му питања, рецимо, где је музеј. Онда се лице вратило и из кесе извадило самострел и ранило припадника Жандармерије. Несумњиво је да се ради о терористичком акту, нападу на нашу државу", рекао је Дачић.

Додао је да је полицајцу живот сачувало то што није извадио стрелу из врата:

"Полицајац је успео да одбрани амбасаду, свој живот. Ми смо мислили да ће нападач остати жив, да можемо да сазнамо још нешто.

 Чињеница је да се ради о вехабијама. Осим самострела, био је наоружан и ножем. Прво треба утврдити тачан идентитет те особе. Његове релације, са ким је повезан, шта је и да ли је нешто везано за њега што се тиче тероризма.

Ми сада причамо о могућим мотивима, али нема другог мотива зашто би неко напао Жандарма. Задржано је још једно лице које се кретало близу команде.

Очекујем да ћемо у наредних неколико сати имати идентитет особе, да ће ствари бити јасније. У амбасади нико није био угрожен у тренутку напада, њих обезбеђују друге јединице. Иначе, јавиле су нам се друге државе да помогну у истрази".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана