Дачић: Проблем што је Северина задржана на граници, а није филм о Орићу?

Срна
Дачић: Проблем што је Северина задржана на граници, а није филм о Орићу?

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да сви треба да се запитају у каквом је стању регион ако је главни проблем и тема то што је хрватска пјевачица Северина задржана на српској граници, док је, изгледа, нормално да се снима филм, серија о ратном команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу.

"Нормално је да се снима серија, филм о Орићу, али је проблем зашто нека певачица не може да дође у Србију и да пева овде. Па сад питам једно, ако је у Србији тако лоше, ако је овде све тако страшно, диктатура, па шта ћете, бре, у Србији?", упитао је Дачић.

Он је указао да је све ово што се сада дешава у вези са Северином толико лицемјерно и цинично да просто не може да се не стекне утисак да се све користи искључиво као једна тема напада на Србију, на предсједника Александра Вучића и на српски народ у цјелини.

Дачић је за ТВ "Прва" рекао да је, изгледа, нормално и то што на Косово и Метохију не може да дође српски патријарх, српски министри, што српски министри не могу да иду у Хрватску, или што се са државним званичницима Србије и запосленим увијек када дођу на хрватску границу, пола сата или сат времена "мало разговара".

"Сећате се и колико је било спискова да наши песници, жене, научници не могу да иду у Црну Гору. А сад овде постоји проблем", напоменуо је Дачић.

Он је истакао да не постоје никакви спискови некаквог вербалног деликта на којима су домаћи држављани.

Дачић је рекао да као и свака полиција у свијету, и полиција Србије на граници има низ спискова, и оне европске, америчке, као и спискове криминалаца, те да постоји прописана процедура.

Он је нагласио да свака држава има суверено право да онемогући неком лицу улазак у земљу и не мора да има разлога за то.

Дачић је рекао да Србија, као и друге земље, нема обавезу да било коме објашњава како се односи према странцу који дође у земљу, јер је то суверено право сваке земље.

Говорећи о пожарима у Србији, Дачић је истакао велико ангажовање припадника сектора за ванредне ситуације на у просјеку око 200 догађаја, те да је важно да су сви пожари у Србији угашени готово у року од 24 часа, осим оних великих који су тренутно активни на планини Видлич код Пирота и код Жагубице, али су и они под контролом.

Он је нагласио и да је најбитније да до сада није било жртава пожара.

Дачић је подсјетио да је Сектор за ванредне ситуације МУП-а од почетка године имао 25.000 интервенција, од којих од 14.000 до 15.000 због пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана