Дачић: Признањем Косова Украјина и Грчка би наудиле себи

Срна
Дачић: Признањем Косова Украјина и Грчка би наудиле себи

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да Украјина и Грчка не смију да се усуде да признају независност самопроглашеног Косова јер би то и њима штетило.

Дачић је објаснио да би таква одлука Украјине само могла да јој наштети јер би тиме показали да питање територијалног интегритета није светиња, док Грчка није признала Косово и не смије то да уради због свог народа на Кипру.

Коментаришући тврдње дијела међународне заједнице да је Косово другачији случај од Украјине, Дачић је навео да Србија није сагласна с тим јер се тиме покушава прикрити колективна кривица.

"Хаос на међународној политичкој сцени настао је кршењем преседана као што је Косово. Ви онда имате веома велике тешкоће да објасните зашто се то не може дешавати у неким другим деловима света. Таква одлука Украјине би само могла да јој штети јер онда тиме говоре да питање територијалног интегритета није светиња", рекао је Дачић за ТВ Курир.

Коментаришући то што је неформалном састанку лидера западног Балкана у Атини присуствовао и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, Дачић је навео да није било застава и да самим тим Косово није третирано као независна држава

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана