Дачић: Присуство Србије на америчком континенту важно због Космета

Срна
Дачић: Присуство Србије на америчком континенту важно због Космета

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да је присуство Србије на америчком континенту важно за питање Косова и Метохије, односно ако жели да у најбољој могућој мјери заштити свој национални и државни интерес.

Дачић, који је у Боготи присуствовао засједање Генералне скупштине Организације америчких држава, рекао је да је од 35 земаља америчког континента Србија успјела да промијени политичку слику, те да тренутно 19 земаља није признало независност Косова, а 16 јесте.

Он је додао да је резултат напора био тај да су Суринам, Гренада и Доминика суспендовале, односно поништиле одлуку о признавању једнострано проглашене косовске независности.

“У том смислу су и сви наши састанци и наше присуство на америчком континенту од великог значаја за одржавање контакта и разговоре с пријатељским земљама”, рекао је Дачић за Тањуг.

Он је навео да је у Колумбији разговарао с представницима двадесетак држава, те оцијенио да су то све били добри разговори, те да је сигуран да ће резултат бити веома позитиван када је ријеч о Косову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана