Дачић: Познато да се на Балкану регрутују борци за страна ратишта

Срна
Дачић: Познато да се на Балкану регрутују борци за страна ратишта

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је поводом 20 година од терористичког напада на САД 11. септембра, да је добро познато да је подручје Балкана један од региона у којима се регрутују борци за ратишта у удаљеним крајевима свијета.

"Зато користимо све ресурсе да спречимо ове активности екстремиста. Уверени смо да нико против тероризма не може да се одбрани сам, ма колико да је велики и моћан", истакао је Дачић у Београду на скупу "Памтимо и стојимо уз САД".

Он је потврдио опредијељеност Србије за борбу против тероризма и сваког вида екстремизма у свијету.

"Наша је дужност да се сваког 11. септембра сећамо трагичних догађаја у САД као опомене да будемо истрајни у сталној и заједничкој борби против међународног тероризма, као опасности којој смо, нажалост, и даље изложени", додао је он.

Дачић је Влади САД и свим породицама трагично настрадалих у терористичким нападима још једном пренио поштовање и солидарност грађана Србије и своје лично саучешће у њиховој жртви.

Он је оцијенио да је у протеклих 20 година свијет доживио велике промјене, а многе од њих обликовала је управо борба против тероризма и одговор мирољубивог човјечанства на растући екстремизам који је угрожавао његов живот и развој.

"Ова борба је била веома тешка и комплексна, она је то и данас. Србија је све то време део глобалне заједнице народа који се одупиру продору тероризма, спречава његово ширење и преузимање нових облика деловања", рекао је Дачић.

Он је додао да је од огромне важности очувати глобално заједништво у борби против тероризма, без обзира на све друге разлике и погледе на свијет.

"Као што терористи не познају границе међу државама и разлике међу народима спроводећи своје разорне планове, такав мора бити и наш заједнички одговор. На ту обавезу подсећамо се и данас, када одајемо пошту жртвама 11. септембра", рекао је Дачић који је изразио наду да ће бити побијеђено зло којем је изложен цијели мирољубиви свијет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана