Дачић: Помоћ комшијама да се изборе са несташицом хране

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Србија ће учинити све да помогне земљама региона да се изборе са могућим несташицама хране, изазваним поремећајима на тржишту усљед украјинске кризе, поручио је предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је у обраћању студентима Београдске банкарске академије, који су посјетили Скупштину, оцијенио да су робне резерве Србије одлично попуњене, а да је опредјељење државе да са комшијама гради најбоље могуће односе.

Он је подсјетио да је Србија пружила прву помоћ у вакцинама сусједним земљама у тренутку када су чекале на обећане испоруке из ЕУ по неколико мјесеци, те ће се на исти начин односити и када је ријеч о дефицитарним производима попут хране.

"Србија није велика економија да би могла да утиче на светске токове, али је довољно јака да може да одговори нашим потребама, али и потребама других у извесној мери", рекао је Дачић.

Говорећи о односу Београда према украјинској кризи, он је навео да Србија неће мијењати позицију, што значи да ће наставити да подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине, али неће уводити санкције Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана