Дачић показао доказ да је Науру повукла признање КиМ

Б92
Дачић показао доказ да је Науру повукла признање КиМ

БЕОГРАД - Република Науру је 17. држава која је повукла признање једнострано проглашене независности такозваног Косова. Замјеник министра спољних послова Науруа уручио је српском шефу дипломатије Ивици Дачиćу примјерак ноте коју су упутили српској Амбасади у Аустралији.

У ноти се каже да је Република Науру преиспитала своју одлуку о признању Косова, да је одлучила да повуче признање Косова као независне државе и да ćе прекинути све дипломатске контакте које су до сада имали са Косовом, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Закључили су да је одлука била преурањена и да је противрјечила принципима Резолуције СБ УН 1244.

"То је за нас од великог значаја јер је то још једна, 17. земља, која је повукла признање од укупно 193 чланице Уједињених нација", навео је Дачиć.

"Ја сам прошле недеље рекао да је стање када је реч о земљама које су признале или нису признале Косово било 94 према 94, плус 5 земаља за које се не може тачно реćи какав је статус, али углавном је реч о земљама које ми рачунамо да нису признале, а Косово их рачуна да су их признали. Значи, ако сада имамо у виду ову ноту Науруа, тренутно стање је да 95 земаља не признаје Косово, 93 земље признају Косово и пет земаља је, да тако кажемо, у статусу уздржаних", рекао је Дачиć, наводи се у саопштњу Министарства.

како је рекао, наставиćе се са овим активностима, у циљу заштите државних и националних интереса и заштите српских територијалног интегритета, преноси "Спутњик".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана