Дачић, Пинтер: Значајни резултати у борби против криминала

СРНА
Дачић, Пинтер: Значајни резултати у борби против криминала

БЕОГРАД - Министри унутрашњих послова Србије и Мађарске Ивица Дачић и Шандор Пинтер сагласилису се данас да су остварени значајни резултати у борби против криминала и илегалних миграција, као и да су односи и сарадња два министарства на високом нивоу.

Дачић је након састанка са Пинтером на граничном прелазу Хоргош истакао да је на српско-мађарској граници стабилно стање по питању илегалних миграција и да заједничке активности на њиховом сузбијању дају одличне резултате, саопштено је из МУП-а Србије.

"Са великим задовољством могу да кажем да је су европски званичници на сваком месту истицали као позитиван пример резултат који су заједнички постигла два министарства и две полиције у заустављању великог миграторног таласа и великом смањењу броја илегалних миграната", рекао је Дачић.

Он је навео да у Србију највећи број илегалних миграната долази из Бугарске, више од 50 одсто, те из Сјеверне Македоније око 30 до 40 одсто.

"Практично смо успели да зауставимо ову руту. И даље има илегалних миграната и покушаја илегалног преласка границе, али је тај број далеко мањи у односу на период од пре неколико година", рекао је Дачић.

Он је додао да је са Пинтером разговарао и о унапређењу процедура на граничним прелазима, односно како да то буде ефективније, да буде што мање задржавање за проток људи, робе, путничких и теретних возила.

Пинтер је рекао да сарадња два министарства има добре резултате, те навео да је циљ да коридор који пролази кроз Србију и Мађарску буде ефикасан, као што је и сада и да на њему нема никаквих препрека.

"То се односи и на друмски и на жељезнички саобраћај. Жељезничка пругу из Београда до Будимпеште ће у будућности имати јако важан задатак. Желимо да постигнемо да наши грађани без било каквих препрека могу брже да пређу из једне државе у другу", рекао је Пинтер.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о економији, како убрзати теретни саобраћај, царинске поступке и да теретна возила брже пролазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана