Дачић открио шта је жена терористе испричала у полицији: "Аутобус га води у џенет"

ГС
Дачић открио шта је жена терористе испричала у полицији: "Аутобус га води у џенет"

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић открио је да је црногорска полиција обавила разговор са Бесом Жујовић, рођеном Хаџовић, супругом Милоша Жујовића, који је извршио терористички акт пуцавши из самостријела на чувара израелске амбасаде у Србији.

- Рођена је у Беранама, она је у браку са Милошем Жујовићем. Она је у својој изјави ставила тачку на сва питања. Њој је одузет телефон, видјећемо када се заврши вјештачење да ли је тачно све што је рекла. Она каже овако: "Била сам у Плаву са сином и око 11 и 15 сам видела видео поруку на  Воцапу, када сам је отворила видела сам да је Милош у градском аутобусу, да пева нешто на руском језику, што ја нисам разумела, и говори у поруци да га тај аутобус вози у џенет. Након овог снимка стигле су још две видео поруке које сам отворила, од којих сам се изненадила." Садржај у којој помиње Израелце како убијају муслимане и тако даље - каже Дачић.

Због садржаја поруке се узбудила и одмах га је позвала али је убрзо на телевизији видјела шта се десило.

- То је њена изјава. Дакле, а овај акт је припреман. Значи, тиме се дефинитивно ставља тачка на те расправе око тога шта су били мотиви. Овдје се јасно види да је у питању терористички акт, он се јавља супрузи из аутобуса и каже да га овај аутобус вози у џенет. То значи, то је код муслимана у рај, тиме се опрашта од живота и на неки начин... Тамо га чека благостање. Тиме показује, у ствари, то је на неки начин његова и опрашта је нам – истакао је Дачић за Пинк.

Црногорска полиција одузела телефон супрузи убијеног терористе, а  послаће га га у Србију на вјештачење.

Црногорска полиција

Црногорска полиција саопштила је данас да супруга Милоша Жујовића није ухапшена, већ је дала исказ поводом тог покушаја терористичког напада.

-Службеници Управе полиције Црне Горе нису лишили слободе супругу поменутог М.Ж, на црногорској територији, већ су, поступајући по замолници Републике Србије, од ње прикупили обавештење на записник, на горе поменуте околности - наводи се у саопштењу црногорске полиције. Истиче се и да црногорски органи за спровођење закона стоје на располагању колегама из Србије у циљу даље сарадње у овом предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана