Дачић открио детаље ликвидације вехабије који је пуцао на полицију

Срна, Танјуг
Дачић открио детаље ликвидације вехабије који је пуцао на полицију

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је вехабија Сенад Рамовић Бецан убијен у атару села Хотково код Новог Пазара након што је одбио да се преда и испалио три-четири хица на полицију.

Дачић је открио да се Рамовић скривао у родном селу у кући свог зета – криминалца из Новог Пазара који се налази на издржавању затворске казне у Нишу.

Он је навео да је синоћња акција у околини Новог Пазара изведена у сарадњи МУП-а, Безбједносно-информативцне агенције и тужилаштва.

- Рамовић је лоциран у селу Хотково, а тачну локацију на којој се налази дали су они који су му помагали у скривању. Пружио је отпор и испалио хице на полицију, након чега су га припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) ликвидирали - рекао је Дачић за Телевизију Прва.

Додао је да је Рамовић након што је Милош Жујовић крајем јуна ранио жандарма испред Амбасаде Израела у Београду побјегао на територију Косова и Метохије и да је потом лоциран на подручју општине Нови Пазар.

Дачић је истакао да је Рамовић и приликом ранијих претреса пружао отпор полицији, указујући да је одиграо кључну улогу у радикализовању конвертита Милоша Жујовића, као и Лазара Б. из Сомбора, који је ухапшен због припремања терористичких дјела.

-Ово је на неки начин наставак свакодневних акција које смо имали после терористичког акта овде у Београду, сагледавајући покрет вехабија и опасност која постоји - рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана