Дачић: Освијестити младе да живот није видео игрица

Танјуг
Дачић: Освијестити младе да живот није видео игрица

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да млади, послије злочина у београдској основној школи и порука подршке на друштвеним мрежама малољетнику који је пуцао, морају схватити да живот није видео игрица.

"У видео игрици имате право да кренете из почетка. Оно што се дешава није стварност", рекао је Дачић реагујући на афирмативне и поруке подршке на друштвеним мрежама малољетном К.К. који је јуче убио осам школских другара и радника обезбјеђења у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару.

Дачић је истакао да послије овога ништа неће бити као прије, ни у тим породицама, ни у друштву. Он је навео да се послије трагедије у београдској основној школи намеће питање да ли ће то неко копирати, покушати да понови и како то спријечити, те да је неопходно расвијетлити све чињенице и околности које су довеле до злочина.

Дачић је испричао да је приватно био у Клиничком центру Србије када су почели долазити родитељи тражећи своју дјецу и да не може ни да замисли њихови патњу.

"Видео сам их како унезверено трче, а послали су дете у школу и ето то се десило, не из спољног света, него је то учинио школски друг", рекао је Дачић за телевизију "Хепи".

Он је рекао да ову трагедију не треба политизовати и лицитирати оставком министра просвјете Бранка Ружића.

"Политизација ничему не води, шта ако Ружић да оставку? Овде је реч о једној објективној одговорности. Друштвене мреже, интернет, разна остварења су теме којим друштво мора да се бави озбиљно и трајно, а не само у наредних десет година", рекао је он.

Осам ученика и радник обезбјеђења страдали су у пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару, а рањено је шест ђака и наставница. Тинејџер који је починио злочин чији су иницијали К.К. ухапшен је и предат надлежним службама за малољетнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана