Дачић: Очувати истину о страдалништву Срба

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Осим војничког стоицизма и хероизма, страдалништво је један од кључних стубова идентитета српског народа који треба чувати упркос покушајима ревизије историје, оцијењено је на састанку предсједника Скупштине Србије Ивице Дачића и представника СУБНОР-а Србије, Удружења логораша и њихових потомака "Јасеновац" и Заједнице удружења жртава Другог свјетског рата.

Дачић се састао са представницима ових удружења поводом обиљежавања 80 година од устанка српског народа против фашизма подигнутог у јулу 1941. године, чиме се потврђује да је Србија носилац антифашистичке традиције и обиљежавања 80 година од настанка Јасеновца и осталих усташких логора смрти, у којима су на најокрутније начине страдали Срби, Јевреји и Роми, саопштено је из Скупштине Србије.

Заједнички је оцјењено да је Србија дала велики допринос побједи савезника у оба рата, подносећи немјерљиве жртве.

Делегација борачких организација захвалила је Дачићу за подршку и поклонила му књигу професора Гидеона Грајфа "Усташко коначно решење пре нацистичког коначног решења".

Дачић је истакао значај обељежавања значајних датума српске историје, посебно када је ријеч о датумима од значаја за културу сјећања на жртве српског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана