Дачић: Никада нећемо радити било шта што је штетно за народ и државу

Танјуг
Дачић: Никада нећемо радити било шта што је штетно за народ и државу

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас да нико од политичара са власти никад неће бити за то да се ради било шта што је штетно за народ и државу и да апсолутно осуђује сваку врсту политизације тема попут литијума без аргумената, осим онога да се литијумом сада бави власт. Д

Дачић је рекао за ТВ Пинк да још увијек није донета одлука о ископавању литијума и истраживањима.

Он је навео да у време некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића не би било дебате о ископавању ллитијума са грађанима јер "Ђинђић, кад би видео колико је то добро за економију, не би никога питао за мишљење, па ни министре у својој влади".

"Управо су они довели Рио ТИнто у Србију и данас се о литијуму не говори као о литијуму, већ се он користи да се говори о председнику Србије Александру Вучићу", рекао је Дачић.

Он је оцијенио да расправа о литијуму не би била оваква како изгледа данас да је Зоран Ђинђић жив јер то, како је рекао, не би било могуће са његовом енергијом и жељом за друштвени развој. Дачић је истакао како се у јавности говори да се грађани плаше да ће се литијум копати свуда по Србији и навео је да још увек нема никаквих истраживања, нити копања, као и да још увијек није донета никаква одлука о томе.

"Реч је о томе да се покушава политичка мобилизација и да се тражи политички погон и гориво као што се злоупотребљавала несрећа у ОШ 'Владислав Рибникар' с циљем да се нађе нешто што би поново могло да обједини политичке захтеве опозиције јер се стално тражи замена за лош квалитет програма и кадрова који се нуде", рекао је Дачић.

Додао је да је идеја опозиције да се грађани убеде да је литијум највећа пошаст у Србији и да треба блокирати путеве и "правити хаос по Србији".

Дачић је истакао да нико од политичара на власти никад неће бити за то да се ради било шта што је штетно за народ и државу, додајући да апсолутно осуђује сваку врсту политизације те теме без аргумената, осим да то сада ради власт.

"Па сада они морају да буду против зато што то ради Вучић или Дачић или било ко. А литијум ће тек бити предмет детаљне полемике и истраживања", закључио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана