Дачић: Не видим разлог да Вушовић не буде изручен Србији

Танјуг
Дачић: Не видим разлог да Вушовић не буде изручен Србији

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да би било од великог значаја да Никола Вушовић, познат као Џони са Врачара, који је ухапшен прошле седмице у Барселони, буде изручен Србији.

Дачић је навео да је Вушовић био повезан са многим криминалним групама и да се терети за неколико тешких убистава и шверц и трговину наркотицима.

Министар је за ТВ Пинк рекао да је у полицијском смислу стављена тачка на тај случај и да шпански правосудни органи треба да наставе поступак и да се одлучи коме ће бити изручен, подсетивши да је Вушовић ухапшен по српској Интерполовој потерници.

''Тако је било и са другим криминалцима које ми потражујемо. Они свуда редом оперишу и многе земље расписују своје потернице. Од великог значаја би било да буде изручен Србији и не видим разлога да се то не деси'', рекао је Дачић.

Говорећи о сарадњи српске полиције са међународним полицијским институцијама, Дачић је навео да су последњих дана спроведене двије одвојене акције са представницима Европола и да је ухапшена велика група осумњичена за нелегалну дистрибуцију легалних, већ проузведених лекова, односно таблета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана