Дачић: Морамо слиједити националне интересе

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да Србија, када је ријеч о конфликту у Украјини, мора слиједити своје националне интересе и остати принципијелна да не уводи санкције Русији.

Дачић је оцијенио да они који притискају Србију да подржи санкције против Москве истовремено гурају самопроглашено Косово у разне организације што је, како каже, лицемјерно и одвратно.

Он је навео да је и Русија била изложена притисцима, као што је данас и Србија, када је својевремено у Савјету безбједности УН уложила вето на резолуцији о Сребреници. Дачић каже да је Москва могла тада да буде уздржана као Кина и резолуција о Сребреници би прошла, али да то није учинила.

"То буди некакву обавезу. Ако неко мисли да то није потребно, то није део моје политике", рекао је Дачић за Телевизију "Хепи". Дачић начин превазилажења украјинског конфликта види у директним преговорима двије стране какав је данашњи у Анталији.

Он каже да је као предсједавајући ОЕБС-ом 2015. године, када је украјинска криза била на почетку бринуо о реализацији Минског споразума и да се већ тада видјело да је "ниво интересовања Запада према Украјини толики колико је интерес Украјине да ратује са Русима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана