Дачић: Курти највећи проблем на Западном Балкану

Срна
Дачић: Курти највећи проблем на Западном Балкану

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти главни генератор кризе и највећи проблем на западном Балкану, и да ће, ако му међународна заједница не стане на пут, сигурно запалити ратни пожар.

- Куртија само то занима. Њега не занима ни миран живот, ни помирње, ни економска сарадња, путеви, трговина, ни развој инфраструктуре. Само га занима како ће да реализује своју екстремистичку политку - рекао је Дачић.

Коментаришући испоруку турских дронова Приштини, Дачић је констатовао да то нису никакви тајни подаци и да је свјестан да Турска овај дио региона сматра - регионом за који су историјски заинтересовани.

- Они су говорили ако се нешто деси у Сарајеву, мора да наиђе на реакцију у Истанбулу. Али, онда не могу да разумем како, ако нешто се деси у Бањалуци, не може да се добије реакција Београда - рекао је Дачић.

Он је додао да Београд то свакако не тумачи у позитивном смислу, и биће потребан низ разговора на ту тему, јер је Србија урадила много на нормализацији односа са Турском, док су на Косову, БиХ и у Албанији "гајили Ердоганове противнике".

Поводом доласка предсједника Уганде Јоверија Кагутуа Мусевенија у Србију, Дачић је рекао да та земља не признаје самопроглашено Косово.

- Мусевени је рекао да ће Уганда признати Косово када то учини руски предсједник Владимир Путин - рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана