Дачић: Кривокапић ће потписати Темељни уговор са СПЦ

Срна
Дачић: Кривокапић ће потписати Темељни уговор са СПЦ

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић је рекао да мисли да ће црногорски премијер Здравко Кривокапић потписати Темељни уговор са Српском православном црквом /СПЦ/ будући да нема избора и јер је то народна воља.

“Они су победили на изборима, захваљујући томе што су то обећали и СПЦ и грађанима Црне Горе, да ће прекинути диксирминаторски однос државе према СПЦ”, рекао је Дачић.

Он је подсјетио да држава Црна Гора само са СПЦ није потписала уговор какав има са осталим вјерским заједницама у тој земљи.

“Како неко може да оправда зашто тога још нема и зашто га неће бити, ако има са другим потписан уговор? Зато мислим да Кривокапић нема избора и да је то питање народне воље”, рекао је Дачић за ТВ “Пинк”.

Он каже да је Србија након избора новог руководства у Црној Гори очекивала дисконтинуитет од политике Мила Ђукановића, која није била у складу са црногорским интересима.

“Црногорски, народни, државни интерес није супротстављен спрским интересима. Намерно се ствара атмосфера да је Србија нека претња Црној Гори. Која и кава је то Србија претња Црној Гори? Нема никакве претње”, нагласио је Дачић.

Он је напоменуо да су Срби и Црногорци увијек били заједно и истакао да је свако ко ради против тог заједништва - непријатељ и Срба и Црногораца.

“Ми смо сви из једног племена, односно сви смо потекли и потичемо и живимо у окружењу где до пре неку годину нико није постављао питање ко се како изјашњава”, рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана