Дачић: Ко год побиједи, Београд мора да јача односе са Aмериком

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да Србија мора да буде спремна на сваки резултат избора у САД и да јача односе са Вашингтоном.

Он је оцијенио да су амерички избори свјетски догађај и да ће њихови резултати имати велике посљедице и ефекте на међународне односе у цијелости.

"Сигурно је да ће и Србија бити део тог региона на који ће резултати избора утицати. Морамо да будемо спремни на сваки резултат. Независно ко победи, морамо да јачамо односе са САД имајући у виду да ни једна ни друга страна нама нису нове и да смо у прошлости одржавали контакте и разговарали и са Џозефом Бајденом и са Доналдом Трампом", рекао је Дачић новинарима у парламенту.

Говорећи о активностима Скупштине, Дачић је најавио да ће се сљедеће седмице, вјероватно, расправљати о ребалансу републичког буџета.

"Уколико Влада ове недеље утврди предлог измена Закона о буџету за 2020. годину, са изменама финансијских планова Републичког фонда за здравствено осигурање, ПИО и Националне службе за запошљавање - очекујемо да следеће недеље буде одржана седница Скупштине", рекао је Дачић.

Он је нагласио да је договорено да ће о сваком закону бити организовано јавно слушање, а када се буде расправљало о Закону о буџету, та тачка неће бити спојена са другим и вријеме за расправу биће дуплирано.

Дачић сматра да није реално очекивати да до краја године почну активности на међустраначком дијалогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана