Дачић: Кина једна од најважнијих спољнополитичких партнера Србије

СРНА
Дачић: Кина једна од најважнијих спољнополитичких партнера Србије

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић почео је данас вишедневну посјету Кини састанком са министром за јавну безбједност Кине Ванг Сјаохонгом у Пекингу и том приликом истакао да је Кина један од најважнијих спољнополитичких партнера Србије.

"Моја посета министру јавне безбедности Кине је вома значајна, како за Србију, тако и за Министарство унутрашњих послова", рекао је Дачић, саопштено је из МУП-а Србије.

Дачић је Вангу пренио поздраве предсједника Србије Александра Вучића и указао на тијесне везе двије земље.

"Наше пријатељство се темељи на стратешком договору председника Си Ђинпинга и Александра Вучића. Наш задатак је да као два министарства сарађујемо у различитим сегментима, било да је реч о националној безбедности, осигуравању одређених пројеката у вези са питањима транснационалног криминала, односно борбе против илегалних миграција", рекао је Дачић.

Дачић након састанка са Вангом путује до града Лиањунганга гдје се одржава Глобални форум о сарадњи у области јавне безбједности.

На тој конференцији учествоваће велики број министара унутрашњих послова, између осталих и предсједник Интерпола.

"Након тога идем у Гуангџоу где ће бити одржана заједничка вежба специјалних јединица. Са наше стране учествоваће припадници Специјалне антитерористичке јединице. Такође, посетићемо и мешовите патроле", рекао је Дачић.

Он је навео да ће потом отпутовати у Шенџен гдје ће разговарати са партнерима са којима Србија сарађује у области информационих технологија.

"На крају нашег боравка у Кини посетићемо Хонг Конг, што је можда и прва посета том граду у нашој историји", рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана