Дачић има добронамјеран савјет за Ђукановића

Г.С.
Дачић има добронамјеран савјет за Ђукановића

"Милу Ђукановићу /предсједнику Црне Горе/ добронамјерно савјетујемо да схвати да је прошло вријеме кад је могло само да се удари на Србе и Србију како би се добила подршка међународне заједнице и остварила побједа", изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

 

 

Дачић је реаговао на Ђукановићеве изјаве, након изборног пораза владајуће коалиције, у којима је оптужио предсједника Србије Александра Вучића за, како је рекао, јаку медијско-политичку агресију Београда, јер је српски предсједник пружао "јаку подршку великосрпском национализму" у Црној Гори.

- Мило Ђукановић није видио ни чуо Едија Раму, који га је подржао на изборима, а видио је и чуо предсједника Александра Вучића и званичнике Србије који се ни на један начин нису умијешали у изборе у Црној Гори - рекао је Дачић за Спутњик, додајући да "такво одсуство реалности указује да резултати избора у Црној Гори нису никакво изненађење".

Шеф српске дипломатије је нагласио да Србија поштује и признаје резултате избора у Црној Гори.

- Очекујемо развој свеукупне сарадње наше двије земље. Србија је данас центар регионалне стабилности и сулуда кампања против ње, како видимо, води у политички пораз - закључио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана