Дачић: Данас сједница Бироа са шефовима служби безбједности

Танјуг
Дачић: Данас сједница Бироа са шефовима служби безбједности

БЕОГРАД- Шеф Бироа за координацију служби безбједности Ивица Дачић изјавио је да ће се данас у 15 сати одржати сједница Бироа са шефовима служби безбједности и тужиоцима о протестима и покушају демонстраната да насилно уђу у Стари Двор у Београду.

Он је у недјељу, послије сједнице Савета за националну безбједност, рекао да су знали за најаве насилног упада у државне институције и додао да треба одвојити шта су насилна окупљања, а шта покушај рушења уставног поретка.

- Обавеза свих политичких странака је да јасно раздвоје и осуде употребу насиља и насилних средстава за рушење државних институција и да се да јасна подршка државним органима. Треба имати у виду и подстрекаче од којих неки нису ни били или су били само на почетку протеста -рекао је Дачић за тв Пинк.

Како је рекао, то је потврда да је празан политички резервоар појединих партија и да примјењују насиље, јер не могу да промијене изборни резултат.

-Сви који су вечерас били на састанку Савета имају задатак да позивају на уздржаност и мир и да, уколико се наставе насилни покушаји, државни органи реагују. Држава је јача од насилника - рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана