Дачић: Биће још повлачења признања самопроглашеног Косова

Срна
Дачић: Биће још повлачења признања самопроглашеног Косова

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да Србија наставља са акцијом отпризнавања самопроглашеног Косова, да ће их у наредном периоду бити још и да Приштина више нема гдје да “продре”.

“Ми смо обишли доста држава и представили им право стање ствари”, рекао је Дачић за “Вечерње новости” поводом чињенице да је већ 28 држава повукло признање самопроглашеног Косова.

Када је ријеч о њемачко-француском плану за дијалог Београда и Приштине, Дачић је навео да је свима врло јасно речено да је немогуће да се уђе у било какве договоре ако се полази од тога да је Косово независно и да Србија то треба да призна.

Он је нагласио да је Србија добила чврсте гаранције међународних фактора да неће бити дозвољено да Приштина спроводи насиље над Србима, као и да су испуњени и остали услови због којих су Срби на сјеверу Косова недавно били поставили барикаде.

“Овај протест Срба био је велика опомена /премијеру самопроглашеног Косова Аљибину /Куртију/ и Приштини да се коначно зауставе, да не може да протера Србе и војно освоји север Косова. То су схватили и они који га подржавају у међународној заједници”, истакао је Дачић.

Дачић је изразио наду да ће се видјети са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана