Цмолић: Уништен највећи нарко-картел на Балкану; Објављен снимак хапшења VIDEO

Срна
Цмолић: Уништен највећи нарко-картел на Балкану; Објављен снимак хапшења VIDEO

БЕОГРАД - Највећи нарко-картел на Балкану практично је уништен у данашњој акцији Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије, окончаној хапшењем 13 осумњичених за међународни шверц дроге, рекао је начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић.

Цмолић је на ванредној конференцији за новинаре прецизирао да је ријеч о картелу који стоји иза пошиљки кокаина из Јужне Америке, које су, уз логистику у земљама западне Африке, биле намијењене тржиштима у земљама Западне Европе као њиховом крајњем циљу.

Према његовим ријечима, најмање седам тона кокаина, заплијењеног током 2020. године, доводи се у везу са данашњим хапшењима, од чега је пет тона заплијењено на Аруби, а дио у Белгији и Холандији.

Говорећи о ухапшенима, Цмолић је рекао да су међу њима организатори, чији су иницијали М.С. и М.Л, као и 11 вођа независних ћелија у оквиру картела.

Он је истакао да је за откривање 13 осумњичених за међународни шверц кокаина кључна била "Скај" апликација.

"Акција се води од момента преузимања жСкајж апликације 2021. године и вођена је у тајности до данас, када је реализована", рекао је Цмолић.

На питање да ли су приведени били увезани са криминалним кланом Дарка Шарића или "кавачким кланом", Цмолић је одговорио да ће то показати истрага, која је у току, нагласивши да су данас у Србији ухапшени највећи трговци кокаина на Балкану.

 Младен Лазаревић, Мирослав Старчевић, Драган Ђорђевић Гага, Глигорије Пељевић и још девет особа ухапшени су због сумње да су припадници "балканског картела", а терете се да су организовали међународни шверц кокаина. пише nova.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана