Чланство такозваног Косова у НАТО-у пријетња Београду

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је данас да је чланство такозваног Косова у НАТО-пакту пријетња Србији оружаним обрачуном и ништа друго.

Вулин је указао да Косово није држава, нема војску и у дужем периоду неће имати значајан војни капацитет, те оцијенио да представља политички проблем за бар четири чланице НАТО-пакта, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Поводом захтјева Приштине да буде примљена у чланство НАТО-а, Вулин је истакао да насилно увођење такозваног Косова у НАТО-пакт није само кршење процедура за пријем у НАТО и гажење Резолуције Савеза безбједности УН 1244, већ и отворена претња Србији и још један вид притиска на предсједника Александра Вучића.

Ставити такозвано Косово под окриље војног савеза, каже Вулин, значи и обавезати све земље чланице НАТО пакта да буду дужне да заштите територијални интегритет новопримљене чланице, те је упитао да ли било ко сумња да би у том случају Аљбин Курти оклијевао да предузме серију напада на Србе, посебно на сјеверу покрајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана