Чланица РИК-а погођена у главу, Ковачевић нападнут

Танјуг
Чланица РИК-а погођена у главу, Ковачевић нападнут

БЕОГРАД - Предсjедник Републичке изборне комсије Владимир Димитријевић изјавио је на сjедници РИК да је њихова колегиница вечерас погођена у главу и упитао члана комисије који је навео да је велико и бројно обезбjеђење у самој згради контрапродуктивно и непотребно.

Димитријевић је то рекао на сjедници на којој су представљени прелиминарни резлутати избора са обрађених 96,68 бирачких мjеста а на оцijену члана комисије Родољуба Шабића да је великом броју припадика безбjедности у згради у којој се одржавају сjеднице РИК-а није ту мjесто као и да је њихово присуство контрапродуктивно.

“Да  ли се осећате  безбедно, наша колегиница је погођена испред зграде”, рекао је Димитријевић и питао да ли се протестом врши притисак на рад РИК-а али и то какве везе РИК има са резултатима београдских избора а због чега дiо опозиције - “Србија против насиља” организује простесте.

Диркетор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић потврдио је вечерас за Тањуг да је нападнут када је покушао да изађе из РИК.

Ковачевић је додао да није покушао да изађе на неки споредни излаз јер су му рекли да је безбjедно те да су га напали људи са улице.

Републичка изборна комисија одбацила је на сједници приговоре везано за спровођења избора на републичком нивоу који су одржани 17. децембра, а Димитријевић је ако разлог навео да су их поднијела неовлашћена лица.

Димитријевић је оцијенио је да су сви приговори идентични, а односе се на непоступање РИК у бројним процесима.

Подносиоци приговора тражили су да се у цјелини поништи изборни процес јер оцењују да ће ако се то не учини нови сазив Скупштине бити нелегитиман а сматрали су да РИК није санкционисао понашање предсједника Републике и није реаговао поводом појаве фантомских бирача.

На сједници Шабић је изразио жаљење што је РИК у саопштењу навео да нема проблема у арени на Новом Београду а да је он лично увјерен да има их много.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана