Цијела Србија у жалости након пуцњаве на Врачару, грађани одају пошту страдалима

ГС
Цијела Србија у жалости након пуцњаве на Врачару, грађани одају пошту страдалима

БЕОГРАД - Грађани Београда и јутрос пале свијеће и полажу цвијеће испред Основне школе “Владислав Рибникар” и на Цветном тргу, али и у другим градовима и одају пошту убијеним ђацима и раднику обезбјеђења које је усмртио ученик ове школе. Минутом ћутања почиње настава у школама у Србији.

Осам ученика и радник обезбјеђења страдали су јуче у пуцњави у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару, коју је, према наводима полиције нападач дуже вријеме планирао.

Цвијеће, поруке, играчке и слаткиши стоје на сваком метру око Основне школе “Владислав Рибникар”.

Тротоаром којим су данас требали да пролазе ђаци, тече восак од свијећа које још увек горе за недужно страдалу дјецу, упркос вјетру.

Тишина и туга “одзвањају”, а пролазници нијемо посматрају срцепарајуће поруке. Минутом ћутања одају почаст настрадалима.

Јутро након пуцњаве и даље је ту полиција која чува улаз у школу, пише „Телеграф.рс”.

На огради је поредано бијело цвијеће.

Велики број грађана који су некада ишли у школу, дошли су, такође, да одају почаст. Поред њих, ту су и ученици Треће београдске гимназије. Сви су у црнини и носе букете бијелих ружа.

Шест ђака и наставница се са прострелним ранама налазе у Ургентном центру, односно на клиници у Тиршовој.

Тринаестогодишњи нападач Коста К.  пребачен је у једну здравствену установу за лијечење малољетних лица, уз присуство радника Центра за социјални рад.

Из Тужилаштва је саопштено да он није кривично одговоран, јер још није напунио 14 година. Његовом оцу, чије је оружје користио у нападу, одређено је задржавање.

Приведена је и мајка малољетног нападача.

Институт за ментално здравље у Београду је ради подршке породицама страдалих, наставницима и ученицима којима је потребна психолошка помоћ и подршка, отворио двије телефонске линије: 063 8681757 и 063 8682217.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана