Четврти дан потраге за Николом: Вјетар преврнуо скутер на којем је био у језеру

ГС
Четврти дан потраге за Николом: Вјетар преврнуо скутер на којем је био у језеру

Никола Миљковић (28) из Лесковца нестао је у Власинском језеру 15. августа око 15 часова када му се преврнуо скутер након чега је упао у воду из које није испливао. Потрага за њим данас је ушла у четврти дан, међутим од њега и даље ни трага ни гласа

Употрагу су укључени и рониоци Жандармерије из Београда, али и породица несталог младића као и другови који су били заједно са њим кобног дана.

– Његове посљедње ријечи биле су: “Ово је мој посљедњи дан – прича његов пријатељ Јован Здравковић који је са Милошем Николићем успио да по веома узбурканом језеру да спаси једног од два младића који су пали са скутера и дуже се одржавали на површини воде чекајући помоћ. Никола није издржао. Његов брат од тетке Давид Денчић (24) из Тогачевца код Лебана јесте.
“На пучини нисмо видјели наше другове”
Шесторо младића из Лесковца и Лебана су одлучила да неколико дана проведу на Власинском језеру. Давидов скутер им је била једна од занимација и сви су га возили, преноси Блиц.
– Тог дана језеро је било мирно. Када су Никола и Давид улазили у воду мало је дувао вјетар, језеро се таласало, али ништа страшно. Нисмо много обраћали пажњу, не знајући да ће далеко отићи од обале – прича Здравковић.
Вријеме на планини је варљиво и брзо се мјења.

– Одједном су се спустили облаци до самог језера, вјетар је почео јако да дува, таласи су били висине око 70 центиметара. Сви смо скочили на ноге. На пучини нисмо видјели наше другове. Кренула је борба да се дође до неког чамца. У три није било горива у моторима, у четвртом јесте. Обио сам га и са другом ушао у њега. Веслали смо насумице, таласи су нас бацали. Једног момента сам мислио да ће се чамац разбити – прича док му се глас тресе.

– Сви смо све вријеме носили сигурносне појасеве. Не знам зашто су њих двојица тада кренули без њих – додаје он.
Николине посљедње ријечи
Нико није могао да зна шта Никола преживљава, али је његов брат примјетио да губи снагу па га је ухватио и покушавао што дуже да га држи на површини језера.

– Међутим, он је све више губио снагу, можда и услијед страха и једног момента рекао да је тај дан његов посљедњи дан у животу јер нико по њих не долази. Убрзо је потонуо и ми још не можемо да дођемо до њега, још вјерујемо да ће однекуд испливати, а кад изађемо из језера схватимо да је то само илузија – прича храбар младић који је недавно са својим рођеним братом спасио старијег човјека током невремена на Пашиној чесми, излетишту код Лесковца.

Никола Миљковић живи и ради са старијим братом и родитељима у Паризу, гдје се породица одлично снашла. Себи је у Лесковцу купио стан, гдје је, претпоставља његов друг, једног дана намјеравао да се врати и да ту живи. Прије неколико дана напунио је 28 година

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана