Четворо дјеце погинуло у пожару у Новом Пазару, родитељи тешко повријеђени

ГС
Foto: А1тв.нет

БЕОГРАД - Четворо дјеце погинуло је у пожару у Новом Пазару, а њихови родитељи су повријеђени, потврђено је у РТС-у у Министарству унутрашњих послова Србије.

Пожар је избио јутрос око 7.00 часова у стамбеној згради у Улици кеј 12. српске бригаде у Новом Пазару.

Дјеца су се угушила од дима, а отац и мајка превезени су у Општу болницу у Новом Пазару.

Пожар је избио у стану шесточлане породице, а настрадала су четири дјетета од шест мјесеци до пет година, преносе медији у Србији. 

Отац настрадале дјеце је тешко повријеђен, на 45 одсто површине тијела има опекотине другог, трећег и четвртог степена. Повријеђена жена је такође у тешком стању - 18 одсто њеног тијела је у опекотинама другог и трећег степена.

Како пише А1-нет, све четворо дјеце преминуло је на лицу мјеста, тако да су љекари могли само да констатују смрт.

Два случајна пролазника су примјетила пожар и, заједно са комшијама, кренула у помоћ, али због јаке ватре нису могли да приђу довољно близу.

„ Видео сам пожар, отворио сам врата и видео два момка како трче горе. Ватра је била у ходнику. Разбили смо стакло да узмемо апарат за гашење и отишли горе. Ватрогасна, Хитна помоћ и полиција су дошли брзо“- рекао је један од очевидаца пожара.

 

 

 

Пожар је брзо локализован, потом и угашен, а истрага ће утврдити узроке пожара и гушења дјеце.

"Иако су ватрогасци-спасиоци веома брзо реаговали и стигли на лице места, чини се да је пожар избио много раније од саме дојаве, имајући у виду пожар који је затечен у разбукталој фази", наводи се у саопштењу МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана