Четворици младића на КиМ мјесец дана кућног притвора

ГС
Четворици младића на КиМ мјесец дана кућног притвора

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Запослени у привременим општинским органима, ПИО фонду, канцеларији за Косово и Метохију – и даље, 14 дана од почетка блокаде, не могу на своја радна мјеста.

Четворици српских младића, притворених због наводног напада на такозвану косовску полицију, одређен је кућни притвор од мјесец дана. Срби су током њиховог саслушања протестовали.

Блокада привремених органа у општинама на сјеверу Косова и Метохије траје од 30. августа.

Документација коју је такозвана косовска полиција заплијенила завршила је у косовској архивској агенцији, у којој кажу да је ријеч о „значајној количини архивске грађе“, јављају приштински медији.

Срби су јуче протестовали испред станице полиције, са пиштаљкама и транспарентима „Полиција Куртиленда“, „Пустите нам дјецу!“, „Вратите нам дјецу!“.

Четворицу српских младића полицајци су брутално претукли приликом привођења у Митровици, а тзв. косовска полиција тврди да је физички нападнут и њен припадник, али не наводи како је до тог напада дошло.

Младићима је одређен кућни притвор од мјесец дана.

Истог дана тужилаштво у Приштини је објавило оптужницу за случај Бањска – против 45 особа. Терети их за наводни „тероризам“, односно кривична дјела „против уставног поретка и безбједности, финансирање тероризма и прање новца“, јавља РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана