Четири “Пинк пантера” ухапшена у Београду због пљачке у Дизелдорфу

Танјуг
Четири “Пинк пантера” ухапшена у Београду због пљачке у Дизелдорфу

По налогу Тужилашта за организовани криминал ноћас су у Београду ухапшена четворица осумњичених да су 14. децембра опљачали јувелирницу Брегует у Дизелдорфу са НН лицем.

Том приликом су узели скупоцијене, маркиране ручне сатове, чија вриједност износи око милиона евра.

Ухапшени су Н.С, Н.Б, С.Ш. и А. Ј, због сумње да су као организована криминална група од 14. до 21. децембра у Дизелдорфу, (Њемачка) и у Београду, извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дела, разбојништво и прикривање, саопштено је из тужилаштва.

Тужилаштво напомиње да се основано сумња да је организатор криминалне групе Н.С, а по претходном договору са Н.Б. организовао С. Ш. и А.Ј. који су у претходном периоду из Београда отишли у Њемачку да би 14. децембра опљачкали јувелирницу.

Н.С. је ухапшен у Београду када је седам скупоцијених рачуних сатова (које је претходно прокријумчарио из Њемачке у Србију ) марке Брегует (укупне вриједности од 352.440.00 евра) предао ради даље продаје Н.Б.

Од Н.Б. су сатови и привремено одузети, док су лица С.Ш, и А. Ј., лишени слободе у непосредној близини стана гдје живи Н.С, навело је тужилаштво.

Полицијски службеници СБПОК су на руци Н.С, пронашли и одузели један сат марке Брегует док су претресом стана који користи у центру града у Београду пронашли и привремено одузели 33 ручна сата, сви марке “Брегует” и једну златну наруквицу исте марке укупне вриједности више од 2.700.000 евра.

Путем Министарства спољних послова Србије од стране полицијских службеника Њемачке добијена је потврда да је у предметном разбојништву одузето укупно 41 ручна сата и једна наруквица марке Брегует.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана