Четире светиње Влада Србије прогласила за споменик културе

Срна
Четире светиње Влада Србије прогласила за споменик културе

БЕОГРАД, 15. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Влада Србије донијела је одлуку да се за споменик културе прогласе цркве Светог пророка Илије у Јадранској Лешници, Светог Илије у Меховинама, Светог апостола Петра и Павла у Лешници и Светог апостола и јеванђелисте Луке у Јаловику.

На данашњој сједници усвојен је Приједлог закона о филмском и осталом аудио-визуелном насљеђу имајући у виду потребу за системским уређењем сваке појединачне области заштите културних добара сходно својим специфичностима.

Усвојена је и Уредба о привременој мјери ограничавања цијене гаса и надокнади разлике у цијени природног гаса набављеног из увоза или произведеног у Србији у случају поремећаја на тржишту природног гаса, што ће за посљедицу имати повећање цијене природног гаса у износу од 11 одсто.

Циљ Уредбе је отклањање посљедица скока цијене гаса као начин ублажавања посљедица енергетске кризе у циљу заштите привреде и грађана који су упућени на његово коришћење.

У 20.00 часова биће одржана нова сједница Владе , којој ће на позив предсједника Владе Србије Ане Брнабић, присуствовати и предсједник Србије Александар Вучић, саопштено је из Владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана