ЦеСИД:Од 10 до 13 часова уочено неколико врста неправилности

Танјуг
ЦеСИД:Од 10 до 13 часова уочено неколико врста неправилности

БЕОГРАД - Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) саопштио је да је на основу информација добијених од посматрача, у периоду од 10 до 13 часова, уочено неколико врста неправилности на бирачким мјестима у Србији.

Како је објављено на „Фејсбук“ профилу ЦеСИД-а, забележено је убацивање листића у погрешне кутије на 40 бирачких мјеста, као и породично гласање на 16 бирачких мјеста.

Такође, уочене су разне процедуралне грешке (ненаношење спреја, непровјеравање идентификационих докумената, непоштовање редослиједа радњи…) на шест бирачких места.

ЦеСИД наводи и да је била угрожена тајност гласања (фотографисање листића и процеса гласања) на 11 бирачких мјеста, као и спречавање бирача да гласа грешком бирачог одбора, на једном бирачком мјесту.

ЦеСИД је саопштио и да је примијећена, како кажу, паралелна евиденција бирача, на неким бирачким мјестима у Новом Саду (БМ 11), Ковину (БМ 22), Земуну (БМ 38), Старој Пазови (БМ 14) и Апатину (БМ 28).
На неколико бирачких мјеста, посматрачи су примијетили и мање инциденте, вербалне сукобе и краће прекиде гласања, наводи Цесид.

Бирачка места се затварају у 20 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана