ЦеСИД објавио коначну пројекцију гласова на изборима у Србији

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) објавио је коначну пројекцију резултата предсједничких избора у Србији по којој је, како се наводи, највише гласова освојио Александар Вучић - 58,3 одсто, а затим слиједи Здравко Понош са 18,3 одсто гласова.

Трећи је Милош Јовановић са шест одсто гласова, а на четвртом мјесту су Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковиски са по 4,4 одсто гласова.

Затим слиједе Биљана Стојковић са 3,3 одсто гласова и Бранка Стаменковић са 2,1 одсто, док је најлошији резултат остварио Миша Вацић - 0,9 одсто гласова.

На паралментарним изборима СНС 42,9%, Уједињени 13,5%

Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) објавио је коначну пројекцију резултата и на парламентарним изборима у Србији на којима је, како се наводи, побиједила листа "Александар Вучић - Заједно можемо све" са освојених 42,9 одсто гласова.

На другом мјесту је коалиција "Уједињени за победу Србије" са 13,5 одсто гласова, а на трећем листа "Ивица Дачић - премијер Србије" која је освојила 11,4 одсто гласова.

Затим слиједе коалиције НАДА са 5,4 одсто гласова, "Морамо" са 4,6 одсто и коалиција око Двери са 3,9 одсто гласова, док је листа "Милица Ђурђевић Стаменковски - Српска странка Заветници" освојила 3,8 одсто гласова.

Цензус од три одсто нису прешли Српска радикална странка и коалиције Суверенисти и "Борис Тадић - Ајмо људи".

СНС-у 120 мандата, Уједињенима за победу Србије 38

Према процентуалним пројекцијама највише мандата ће  имати листа "Александар Вучић - Заједно можемо све" - 120.

Коалиција Уједињени за победу Србије имаће 38 мандата, а листа "Ивица Дачић - премијер Србије" 32.

Затим слијде коалиције НАДА са 15 мандата и "Морамо" са 12, док ће листа "Милица Ђурђевић Стаменковски - Српска странка Заветници" и коалиција око Двери имати по 10 мандата.

Листа "Савез Војвођанских Мађара - Иштван Пастор" имаће шест мандата, листа "Муфтијин аманет - Странка правде и помирења" три, листа "Заједно за Војводину - Војвођани" два, док ће по један мандат имати листа "СДА Санџака - Др Сулејман Угљанин" и коалиција Албанаца Долине.



ЦеСИД је објавио коначну пројекцију излазности на изборима у Србији на којима је, како се наводи, ове године гласало 58,6 одсто бирача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана