Централна изборна комисија у Приштини још није одредила бирачка мјеста на сјеверу Косова и Метохије, 10 дана прије избора

Танјуг
Централна изборна комисија у Приштини још није одредила бирачка мјеста на сјеверу Косова и Метохије, 10 дана прије избора

ПРИШТИНА- Централна изборна комисија у Приштини (ЦИК) још није одредила листу бирачких мјеста, 10 дана пре одржавања ванредних избора у четири општине на сјеверу Косова и Метохије, што изазива сумњу да ли се читав процес може спровести, преноси Газета експрес.

ЦИК у Приштини још није одредила бирачка мјеста на сјеверу КиМ, 10 дана прије избора

До сада се гласало у школама, али се сада, као могуће локације које би се могле претворити у бирачка мјеста, помињу полицијске станице.

Све ово отвара сумњу да ли се изборни процес у четири општине на сјеверу КиМ може регуларно спровести, сматрају бивши извршни директор ЦИК Аднан Меровци и представник невладине организације Демократија на делу Еуген Цаколи, наводи Газета експрес.

Меровци је мишљења да је тешко организовати слободне и демократске изборе на северу покрајине, ако се има у виду политичка ситуација, која је по њему "крхка".

Цаколи је саопштио да за одржавање ових избора ЦИК мора ускоро да одреди бирачке центре, како би бирачи били обавијештени гдје могу да гласају.

Овај процес, према његовим ријечима, требало је да буде завршен 45 дана прије одржавања избора.

Избори на сјеверу КиМ прво су били заказани за 18. децембар прошле године, да би потом били одложени за 23. април.

Српска листа саопштила је да неће учествовати, јер нису испуњени њихови захтјеви због којих су напустили привремене приштинске институције - формирање Заједнице српских општина и повлачење Специјалне полиције са сјевера КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана