Чен: Кинески и српски народ “раме уз раме” у борби против вируса корона

Танјуг
Чен: Кинески и српски народ “раме уз раме” у борби против вируса корона

БЕОГРАД - Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо изјавила је данас да се кинески и српски народ боре “раме уз раме” против новог вируса корона и додала да је отварање лабораторије у Србији још један показатељ челичног пријатељства две земље, под руководством два председника, Александра Вучића и Си Ðинпинга.

Чен је подсетила да је од потписивања уговора између Србије и Кине за отварање две медицинске лабораторије у Србији протекло само 12 дана и истакла да је отварањем лабораторије у КЦС показана потпуна ефикасност сарадње српских и кинеских стручњака.

“Хвала српском народу и Влади Србије на поверењу према кинеским компанијама и технологији и хвала кинеским предузећима на доприносу у јачању пријатељства наше две земље у овим тешким тренуцима”, рекла је Чен новинарима на отварању лабораторије у КЦС.

Истиче да је Амбасада Кине у Србији спремна да учини све напоре и пружи допринос за “коначну победу” против вируса корона. Теренс Сијонг из кинеског Института БГИ изразио је задовољство што је та компанија имала прилику да Србији поклони најбољу лабораторију за тестирања и захвалио Влади Србије, амбасади Кине и целом тиму који је, како је рекао, напорно радио да се лабораторија заврши у најкраћем могућем року.

Истакао је да ће у Београду и Нишу бити отворене две најсавремније лабораторије у свету где ће се радити укупно 3.000 тестирања што ће, каже, дуплирати број тестирања на Ковид 19 у Србији.

''''Веома смо срећни и поносни што смо део тима у Србији који може да се одупре епидемији. Премијерка Брнабић је данас имала видео састанак са председником Управног одбора наше фирме и договорили су се о начинима даље сарадње'''', рекао је Сијонг.

Он је појаснио да назив лабораторије потиче из кинеског мита у коме ''''ватрено око'''' може да види сваког духа и ђавола. ''''Надамо се да ћемо успети да овим ватреним оком победимо непријатеља'''', рекао је Сијонг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана