Чен: Челично пријатељство Пекинга и Београда непрестано расте

Срна
Чен: Челично пријатељство Пекинга и Београда непрестано расте

БЕОГРАД - Кинески амбасадор у Београду Чен Бо поручила је да су односи Кине и Србије издржали тест против пандемије и успјешно настављају даљи развој.

"Двије земље се боре против епидемије, раме уз раме, дијелимо добро и зло, а наше челично пријатељство непрекидно расте. Наша сарадња у борби против пандемије постала је међународни примјер", истакла је Чен у обраћању посланицима – члановима Посланичке групе пријатељства са Кином.

Амбасадор Кине је указала да од почетка пандемије није дошло до прекида ни на једном великом пројекту у којем учествују кинеска предузећа, саопштено је из Скупштине Србије.

"Кинеске компаније из Смедерева и Бора постале су први и трећи највећи извозник Србије за прошлу годину. У припреми је и пројекат за изградњу метроа у Србији, затим инфраструктурног пројекта за одлагање чврстог отпада и пројекта за пречишћавање вода, која указују на виталност пријатељства и економског раста две земље", рекла је Чен.

Предсједник Посланичке групе пријатељства са Кином Жарко Обрадовић подсјетио је да је Скупштина потписала Меморандум о сарадњи са Свекинеским међународним конгресом, који је додатно учврстио парламентарне везе, а да је скупштинска Комисија за сарадњу Кине и Србије, која се састаје на годишњем нивоу, до сада одржала два састанка.

Он је најавио да ће наредни састанак бити одржан у јуну, путем видео-конфренције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана