Чен: Агресор се никада није постидио

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Амбасадор Кине у Србији Чен Бо истакла је данас да се, ни послије 23 године од НАТО бомбардовања СР Југославије, агресор никада није постидио својих поступака и још се мијеша у унутрашње ствари других држава.

Она је на "Твитеру" написала да се агресор још безобзирно мијеша у унутрашње ствари других држава и угрожава им државну безбједност и суверенитет под изговором да штити "људска права" и "демократију".

"Ко је заправо проузроковао свјетска превирања?", упитала је Чен. Поводом 23 године од НАТО агресије на СРЈ, Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, поставило је данас преко пута зграде Владе Србије "Зид плача" на којем су истакнуте фотографије убијене дјеце, цивила и радника РТС-а 1999. године.

Породице су затражиле правду и кажњавање НАТО држава које су учествовале у агресији прије 23 године. И у Парку пријатељства у Београду код споменика "Вечна ватра" обиљежено је 23 године од почетка НАТО агресије.

Цвијеће на споменик положили су министар спољних послова СР Југославије у вријеме НАТО агресије Живадин Јовановић, амбасадор Палестине у Србији Мохамед Набхан, представници амбасада Русије и Бјелорусије, општине Нови Београд, СУБНОР-а и других борачких удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана