Чаушић:Србија ће упутити помоћ Словенији у гашењу пожара

Танјуг
Чаушић:Србија ће упутити помоћ Словенији у гашењу пожара

БЕОГРАД - Србија ће данас упутити помоћ Словенији у гашењу пожара који је захватио подручје те земље, рекао је вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Лука Чаушић.

"По наређењу предсједика Србије Александра Вучића, Србија данас упућује помоћ Словенији у гашењу пожара који је захватио подручје те земље", рекао је Чаушић, а саопштио МУП.

Он је навео да ће по налогу министра унутрашњих послова Александара Вулина, 13 представника МУП-а, хеликоптерске јединице и сектора за ванредне ситуације са два хеликоптера "Агуста Белл 212" капацитета од по 1,5 тоне воде, од данас бити ангажовано на гашењу великог пожара у Словенији, на Реншком врху.

"Увјерен сам да ће припадници МУП-а Србије Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице дати свој пун допринос у борби против ватрене стихије и спасавању људи и њихове имовине, баш као што су то учинили и прошлог љета у Грчкој, Македонији и нашој братској Републици Српској", казао је Чаушић.

Истакао је да је МУП Србије на челу са министром Вулином поносан на своје ватрогасце-спасиоце и припаднике хеликоптерске јединице који у тренуцима невоље увијек покажу изузетну храброст и пожртвованост.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана