Цариници спријечили покушај кријумчарења медицинске опреме вриједности 54.000 евра

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Цариници су на граничном прелазу Бездан Мост, у сарадњи са полицијом, спријечили покушај кријумчарења медицинске опреме која се користи у ветеринарској ортопедској хирургији, а чија је вриједност процијењена на 54.000 евра.

Прекршај је откривен 15. јула када се за контролу на улазу у земљу пријавио наводно празан камион домаћих регистарских ознака, наводи се у саопштењу Управе царина.

На питање да ли има нешто да пријави, 27-годишњи возач је тврдио да нема, увјеравајући царинике да иде на утовар и показујући празан товарни дио.

Међутим, када се цариник ради контроле попео на кров кабине, на којој се налази посебан простор са лежајем за одмор возача, у њему је пронашао сакривене кутије и торбе са поменутом медицинском опремом.

Вриједност девет сетова медицинског прибора за ветеринарску остеосинтезу, медицинску процедуру спајања костију у ортопедској хирургији животиња, процијењена је на 54.000 евра.

Како вриједност кријумчарене робе премашује трећину вриједности возила, до окончања прекршајног поступка задржан је и камион, вриједан нешто више од 6.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана