Цариници спријечили мушкарца који је два пута покушао да прокријумчари томпусе

Танјуг
Цариници спријечили мушкарца који је два пута покушао да прокријумчари томпусе

БЕОГРАД - Цариници су на аеродрому "Никола Тесла" у два наврата спријечили покушај истог путника да у пртљагу прокријумчари више од 1.000 томпуса и око 50 паклица кубанских цигарета, чија је вриједност око 39.000 долара, саопштила је данас Управа царина.

Први прекршај је откривен 5. јула, када је 38-годишњи домаћи држављанин допутовао летом из Париза, преузео свој пртљаг и упутио се ка аеродромском излазу гдје су га зауставили цариници у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање.

Путник је тврдио да са собом не носи ништа сем личног пртљага, али су у његовом коферу пронађена 362 томпуса и 800 филтер цигарета познатих кубанских робних марки, вриједности више од 12.000 долара. Када је исти путник сутрадан дошао да преузме три своја накнадно пристигла кофера, поступио је на идентичан начин, поново тврдећи да нема ништа за пријављивање.

Приликом контроле у његовим коферима је пронађено још 686 томпуса и 140 кубанских цигарета, чија је вредност процењена на више од 26.000 долара. К

 Из Управе подсећају да се у Србију може унијети 50 цигарета, 25 цигарилоса (до 3 грама по комаду), 10 цигара, 50 грама дувана или одговарајућа комбинација наведених производа, као и да се без наплате увозних дажбина у нашу земљу може унијети роба чија вриједност не прелази 100 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана