Број жртава судара аутобуса из Ниша и аутомобила у Грчкој порастао на четири

Танјуг
Број жртава судара аутобуса из Ниша и аутомобила у Грчкој порастао на четири

АТИНА - Четири особе погинуле су данас у судару аутобуса са српским таблицама и аутомобила који се догодио на путу Атина-Солун.

Како сазнаје Танјуг, ријеч је о аутобусу нишке агенције Ски& Сун који се преврнуо на страну када је на њега налетио ауто чији возач је заспао за воланом. 

Аутобус је прилично оштећен у судару, па су путници морали да излазе кроз поломљене прозоре и шофершајбну.

Tројица путника аутомобила пронађена су мртва, а четврти који је тешко повријеђен нешто касније је подлегао повредама, преноси Катимерини. Ријеч је о грчким држављанима.

У аутобусу је било 78 путника док су у ауту биле четири особе, а како се наводи повријеђено је 30 путника аутобуса. Након судара са аутобусом, аутомобил је налетео на друго возило, али жена и дете који су у њему били нису повријеђени.

Међу повријеђенима су и двоје дјеце старости шест и девет година, преноси портал Прототема.

На лице мјеста изашла је полиција и ватрогасци. У акцији спасавања учествује 18 ватрогасаца са шест возила. 

Повријеђени су задобили различите повреде, а на лицу мјеста им је указана хитна медицинска помоћ, након чега су пребачени у болницу.

Повријеђене је превозило 12 кола хитне помоћи и три мобилне медицинске јединице.

Повријеђени су превезени амбулантним колима у болнице у Килкису и Солуну.

Како преноси Катимерини, несрећа се догодила у близини рејона Поликастро на 522. километру аутопута Атина-Евзоне, код мјеста Пајонија Килкис.

Истрага о узроцима несреће је у току, саопштила је саобраћајна полиција.

Власник агенције:Судар је био страшан, срећом се аутобус није у брзини преврнуо
Власник туристичке агенције из Ниша "Скај енд Сан" Бојан Милосављевић, потврдио је за Тан југ да је аутобус у власништву његове агенције јутрос имао удес у Грчкој и да су путници углавном лакше повријеђени. 

"Информације које имамо је да је аутомобил прешао у траку где је био аутобус. Већина путника је лакше повређена. Наш колега и сувласник агенције Марко се упуто у Грчку и он је у близини места Поликастро. Он ће бити са путницима. Оно што знамо је да се лакше повређени упућују у Поликастро, а теже повређени у Солун.  Има између 10 до 15 теже повређених. Када кажем теже, мислим на преломе и још увек не знамо да ли има критичних. За сада је информација да нема", рекао је Милосављевић и додао да је за сада све незванично. 

Друга колегиница, како је додао Милосављевић, се налази у болници у Солуну гдје су теже повређени и где се утврђује који су то путници. 

Он је додао да је јутрос упућен један двоспратни аутобус за Грчку, да буде на располагање путницима, као и да је ангажован и један грчки аутобус за даље збрињавање и трансфер. 

Најбитније да је већина лакше повријеђена и додао да је био у конкатку са једном путницом у Солуну и да су углавном тамо путници који имају преломе. 

Колеге из других агенција су нам се такође ставиле на располагање, додао је Милосављевић. 

Он је рекао да не може да потврди информацију да ли је било повријеђене дјеце како су раније писали медији .

" За Солун знам да су углавном старији јер смо имали једну групу пензионера. И углавном су тамо старији. За децу не знам, чекам не могу да потврдим", додао је он.

Истакао је да је судар био страшан према фотографијама које је добио, и да је до несреће према незваничним информацијама које је добио, дошло јер је аутомобил прешао у супротну траку гдје се налазио аутобус.

"Виде се трагови кочења у левој траци. По свему судећи прешао је у супротну страну. Возач је успео некако да здаржи на путу возило. Срећом се није у брзини преврнуо. Окренуо се у јарак и није био у пуној брзини, иначе би била страшна трагедија", додао је он.

Милосављевић је додао да су у сталној комуникацији са Министарсрвом туризма, конзулатом у Грчкој, са колегама и са породицама. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана